Geschiedenis

"La Marmite" - Een stukje geschiedenis.
Op 4 april 1891 wordt de eerste steen van dit pand (gedenkplaat vooraan) gelegd door J.T.K. Hendrikse, lid van de toen regerende burgemeestersfamilie te IJzendijke. Het gebouw, gepland door architect Bleijenbergh, wordt opgetrokken onder toezicht van het Rijk ten behoeve van de belastingdienst Invoerrechten en Accijzen en wordt ingericht als kantoor en woonhuis voor de heer Roosen, toenmalig Ontvanger der Douane aan de grenspost "Veldzigt".
In 1921 koopt Ernest Rodts (overleden 1954) en Alice De Pauw (overleden 1944 als oorlogsslachtoffer) het pand en richten het samen in als café "Flora" en douane-agentschap ten dienste van de goederentrafiek tussen nederland en België. Hun enige dochter Mariette huwt op 27 juni 1951 met Astère Devenenijns en samen zetten zij het bedrijfje verder, vermeerderd met enige landbouwactiviteiten.
Na het openstellen der grenzen op 1 januari 1993 besluiten zij het pand te verkopen. De families Scherbeijn en Van de Vlis maken er een gezellig en mooi uitziend restaurantje van en hopen op verdere medewerking.

Vanaf 1 mei 1995 wensen wij uw een heel hartelijk welkom, veel gezelligheid en smakelijk eten.

Uw gastheer en gastvrouw Eric en Linda
Michaëla en Nikita